25 Ocak 2021 Pazartesi

Karnosin

Sigara içmek organların kanlanmasını azaltır ve nikotin mide asidini artırarak ülserin iyileşmesini bozar. Tütün ürünleri tüketilmemelidir.
Stres, ülserlerin en önemli nedenlerinden biridir. Stres midede asit salgısının artmasına ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olarak H. pylori bakterilerinin büyümesini engeller. Çok stresli bir hayat yaşayan, daha az su içen, bir elinde kahve, diğer yandan sigara içen kişilerde peptik ülser ve gastrit daha sık görülür. Stresi azaltmak için yoga, nefes terapisi ve egzersiz gibi yaklaşımlar kullanılmalıdır.
Aspirin veya diğer ağrı kesiciler gerekmedikçe doktor tavsiyesi olmadan düzenli olarak tüketilmemelidir.


Mide ve Duodenum Ülserlerine İyi Gelen Gıdalar ve Bitkisel İçerik İçeren Takviyeler TAVSİYE EDİLEN BESİN TAKVİYELERİ
Çinko: Hayvan çalışmalarında mide ülserlerine karşı koruyucu olduğu ve hasarlı bölgenin onarımında önemli rol oynadığı tespit edilmiştir. Avrupa'da peptik ülserin tedavisi için aseksamik asit ile çinko kombinasyonu içeren bir preparat bulunmaktadır. Küçük bir çalışmada, plasebo ile karıştırıldığında yüksek miktarda çinko takviyesi, mide ülserlerinin iyileşmesini hızlandırdı. Bazı araştırmacılar, çok yüksek bir doz yerine günde 25-50 mg çinko takviyesinin yeterli olabileceğini öne sürüyor. Düzenli çinko takviyeleri bakır seviyelerini düşürebileceğinden, günde 1-3 mg bakır takviyesi de yapılmalıdır.


 
A Vitamini: Mide ve bağırsakların iç tabakasının iyileşmesi ve yenilenmesi için gereklidir. Küçük bir çalışmada, günde 150.000 IU A vitamininin mide ülseri olanların iyileşmesini hızlandırdığı gösterildi. Ancak bu çalışmada kullanılan doz, doğumsal rahatsızlıklara neden olacak kadar yüksek olduğundan, gebelik düşünen veya hamile olan kadınlar tarafından kullanılmamalıdır. Diğer çalışmalarda A vitamini takviyesi ile şikayetlerde azalma bildirilmiştir. Daha düşük dozlarda A vitamini takviyelerinin yararlı olup olmadığı konusunda bir araştırma yoktur.


C Vitamini: Gastritli kişilerin mide suyundaki C vitamini seviyesinin normal insanlara göre daha düşük olduğu bulunmuştur. C vitamini, H. pylori bakterilerini yok etmeye yardımcı olur. 4 hafta boyunca günde 5 gram C vitamini alan H. pylori enfeksiyonu olanların çoğunda bakteriler yok edilirken, plasebo verilenlerin hiçbirinde bakteriler yok edilmedi. Ayrıca H. pylori enfeksiyonu için antibiyotiklere ek olarak günde 500 mg C vitamini verilerek sadece antibiyotik alanlara göre daha fazla bakteri yok edilmektedir. (% 48'e karşı% 78). Ülserli hastaların kandaki C vitamini seviyeleri daha düşüktür. Ülserli hastalarda vücut depolarını yenilemek için günlük C vitamini ihtiyacı 3.691 mg olarak hesaplanmıştır. Ülserli hastalarda C vitamini eksikliğinin nedenlerinin, artan ihtiyaç, yetersiz alım, yetersiz emilim veya sindirim sistemindeki artan C vitamini yıkımına bağlı olduğu düşünülmektedir. C vitamini takviyesi, ülsere bağlı kanama riskini ve ilaca bağlı ülser gelişimi riskini azaltır.


Mide ve Duodenum Ülserine İyi Gelen Gıdalar ve Bitkisel İçerik İçeren Takviyeler

https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar-dunya/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/dunya-merhaba/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin-2/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldiniz-misafir/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/misafir-girisi/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/turkiye/

Karnosin: Bir amino asittir ve çinko içeren preparat hayvanlarda ülser oluşumunu engeller ve ülserin iyileşmesini hızlandırır. Karnosin amino asit takviyesinin yararı belirsizdir çünkü çinkonun kendisi de ülserlere karşı yararlıdır. İnsanlarda mide kanseri ve ülserlere neden olan H. pylori enfeksiyonunun tedavisinde 7 günlük medikal tedaviye ek olarak karnosin / çinko kompleksi ilavesi ile başarı şansının arttığı gösterilmiştir. H. pylori'yi mideden uzaklaştırmak için yapılan çalışmalarda günde iki kez 150 mg'lık bir karnosin / çinko kompleksi kullanılmıştır.


Glutamin: Mide ve bağırsakları kaplayan hücrelerin ana enerji kaynağı olan amino asittir. Uzun zamandır peptik ülserlerde faydalı olduğu bilinmektedir. Ciddi yanıklara bağlı stres ülserlerinde de faydalıdır. Önerilen doz günde 2-3 defa 500-1.000 mg'dır.

Dimetilsülfoksit (DMSO): Bir antioksidan etkiye sahip olan DMSO, başka bir antioksidan allopurinol ile birlikte kullanıldığında, ülserlerin tekrarlama riskini tek başına simetidinden daha fazla azaltır. Ayrıca allopurinol ve DMSO'nun simetidin ile birlikte kullanımının simetidin tek başına kullanımından daha etkili olduğu görülmüştür. Klinik çalışmada günde 4 kez 500 mg DMSO kullanıldı. DMSO desteği doktor takibi ve tavsiyesi olmadan alınmamalıdır.

https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/selamlar-dunya/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/dunya-merhaba/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldin-2/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/hosgeldiniz-misafir/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/misafir-girisi/
https://world.demo.bbs.tr/2021/01/25/turkiye/
 
ÖNERİLEN BİTKİSEL İÇERİK TAKVİYELERİ
Meyan kökü: Sindirim sistemi zarının zarar görmesini azaltmak için uzun süredir kullanılmaktadır. Organların iç yüzeyini kaplayan hücreler üzerine koruyucu bir tabaka olarak sıvanan mukus salgısının üretimini arttırır. İçerdiği flavonoidler H. pylori bakterilerinin büyümesini engeller. Bitkisel ülser tedavisinde kullanılan meyan kökü degliserinize edilmiş şeklidir. Th

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder