24 Aralık 2020 Perşembe

Duvarın yapısı çok önemli bir detay

Duvar boyası seçerken birçok ayrıntıya dikkat etmek gerekir. Badana yapmak isteyenler çoğunlukla renge odaklanır, ancak tek detay bu değil. Peki duvar boyasını neye göre seçmeliyiz ve nelere dikkat etmeliyiz?

Duvarın yapısı çok önemli bir detay
Tüm boya türleri duvara uygulanamaz. Burada kullanılan malzeme, evin bulunduğu alan, su borusunun duvardan geçip geçmediği, odanın nemli olup olmadığı gibi pek çok neden geçerli olabilir.

Bazı duvarlar boyayı kustu. Bunun nedeni, bahsettiğimiz nedenleri göz ardı ederek doğru boya türünü seçmemek. Bu nedenle duvarı iyi tanımak gerekir.

Işığın etkisini düşünün
Duvarlarınızın nasıl ışık aldığı önemli bir detay. Renkleri yansıtacak tek faktör ışıktır, bu nedenle ışığı alma açısına göre duvarın rengine karar vermelisiniz.

Daha az ışıklı bir duvarda koyu renkler daha koyu olur veya çok ışık alan bir duvarda daha açık bir renk görünür. Gün ışığı farklıdır; gece ışığı farklıdır. Bütün bunlara dikkat etmek gerekiyor.

Ayrıca ışık sadece rengin yansımasını etkilemekle kalmaz, aynı zamanda boyanın yapısal tipini de etkiler. Bu nedenle parlak, mat, ipeksi mat, yarı mat duvar boyası seçenekleri mevcuttur. Tüm türler güzel görünür ve doğru ışıkta yansıtır.


Boyamadan önce duvarın durumuna bakın
Boyamadan önce duvarınızın durumu çok önemlidir. Boya uygulamasından önce duvarlarda yapılacak düzeltmeler yapılmalıdır. Çok lekeli ise veya koyu renk üzerine açık renk duvar boyası uygulamak istiyorsanız, kapatıcılığı yüksek boyaları tercih etmelisiniz.

Aksi takdirde aşırı boya uygulanmalıdır. İşçilik ve malzeme açısından fazla bir harcama gerekebilir. Bu durumları yaşamamak için doğru boya türü seçilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder